Maxime Blin

Juliette och Robert Blin var först, och deras längtan efter affärer och kreativitet gjorde  att de planterade vingårdens första vinstockar efter andra världskriget. 

Efter dem kom Gilles, som gick ihop med sin fru Madeleine. De åstadkom mycket under sin tid- De byggde press- och karrum och också produktion för försäljning.

Maxime som driver märked idag kom tillbaka 2005. Claire arbetade inte för Domaine Blin då, men hon var involverad i att introducera ett vintillverkningssystem och lansera en rad signaturårgångar för sin egen familjs företag.

Maxime hade en vision (visioner!) för hur han såg på verksamhetens framtid:
Hanhade många idéer när han kom hit efter sina studier och arbetslivserfarenheter. Han hade en vision för miljön. För att ändra deras odlingsmetoder och för hållbarhet, mikrovintillverkning samt att sköta deras druvor annorlunda samt att exportera årgångarna och introducera dem till andra platser.

Kärleken sammanförde Claire och Maxime och deras gemensamma passion för landet och vinet. De kommer båda från vinodlingsfamiljer och håller sina arv vid liv.

Läs mer på deras hemsida: Maxime Blin