Dom Caudron

Rötterna till Champagne Dom Caudron ligger i Passy-Grigny, en by i Marnedalen där en berömd präst, Aimé Caudron, hade en vision. Han älskade att äta i byns vinodlares hem och lyste upp banketter med sin entusiasm. Dom Caudron visste att vinet de serverade vid måltiderna för att njuta av varje dag hade en ljus framtid.

Vinodlarna i Passy-Grigny levde på försäljningen av sina druvor utan att skörda deras belöningar så Dom Caudron gav dem idén att gå samman 1929: «Låt oss kombinera våra kunskaper! ».
Ett möte, några sammankomster och en generös donation senare gjorde 23 vinodlare varsin insats och förde samman sin kunskap med stöd av präst Dom Caudron.

De skaffade en produktionsplats, verktyg och pressutrustning att utnyttja, producera och visa upp frukten av deras gemensamma passion: Druvan Meunier.

De har sedan dess samlat sin expertis för att utarbeta en gourmetchampagne som alla njuter av. Prästen Caudron blev förkroppsligandet av deras champagne så han kunde fortsätta att njuta av vin gjort helt av Meunier och av vinodlarna.
Meunier förblev dessa vinodlares signaturdruva.
Fördjupad kunskap om den ursprungliga druvsorten har gett upphov till en rad champagner som avslöjar dess fruktiga personlighet i alla dess former, från de enklaste till de mest komplexa. Vingården täckte ursprungligen 12 hektar. Den täcker nu mer än 130 hektar på Marnedalens sluttningar.
Mer än 60 vinodlare har sedan dess anslutit sig till rörelsen för att hålla den anda av samarbete och marknadsföring som Dom Caudron startade 1929 till liv.

Läs mer på deras hemsida: Dom Caudron