Denis Salomon

Champagne Denis Salomon är en fristående familjegård som ligger i Marnedalen. De erbjuder identitetscuvéer framtagna med omsorg och passion samtidigt som vi respekterar våra förfäders metoder. Deras sortiment av champagne är resultatet av ett rigoröst urval av de bästa druvorna, plockade och pressade enligt champagnetraditionerna.

Familjen Salomons rötter har funnits i Vandières i 150 år

Albert, deras farfars farfar som kom från sitt hemland Savoy flyttade till Vandières, gifte sig med en dotter till en Vigneron 1875 och blev borgmästare i staden 1925.Georges, hans son, ärver en bit mark. Den senare kommer, när han kommer tillbaka från första världskriget, att installera den första elektriska pressen i byn.Adrien, hans son, kommer att ta över familjens mark efter att ha suttit fängslad i 5 år nära den polska gränsen under andra världskriget. Eftersom det arbetsredskap som hans far lämnade inte längre fungerade, bestämde han sig för att bli vinodlare.Denis, son till Adrien, återvände till jobbet med sin far och flyttade in med sin fru Odile 1974, när märket Champagne Denis SALOMON föddes. De börjar med 2 hektar och växer för att exploatera 5. Odile och Denis beslutar sig för att lämna det kooperativa systemet efter skörden 1984. Sedan, för öppenhetens skull, fick de märkningen ”Frankrikes oberoende vinodlare” 1996.

Om Nicolas Salomon:

Hantverkare och oberoende vinodlare i Champagne2004 beslutade Nicolas, son till Denis, att återvända till regionen och slå sig ner. Så fort han kom skedde förändringar både i vingården och i källaren.Under flera år har gården, på initiativ av Nicolas, övergått till hållbar vinodling. Det är upp till vinodlaren att odla sin mark med omsorg så att hans champagner fullt ut kan uttrycka varje nyans.
Deras vingård sträcker sig över 6 kommuner, dessa olika årgångar tillåter dem att producera 40 000 flaskor per år, och att ha ett varierat identitetssortiment, vilket ger dig möjlighet att njuta av Champagne hela tiden.

Läs mer om dem via deras hemsida: Champagne Denis Salomon

Denis Salomon Historie de Famille – brut

Läs mer »


Denis Salomon Terre Amoureuse 2017

Läs mer »


Denis Salomon Les Blancs De La Pente

Läs mer »


Denis Salomon Saignee de Meunier

Läs mer »


Denis Salomon La Belle Annee 2015

Läs mer »


Denis Salomon Les Rose de Meunier

Läs mer »


Denis Salomon Bauchet Thomas – 2016

Läs mer »


Denis Salomon Marot L’échelle 2016

Läs mer »