Sébastien Daviaux

Champagne Sébastien Daviaux, här är hans enkla historia.

Redan när Sébastien var tre äpplen hög undersökte han vingården med sin farfar i hjärtat av Champagnens gyllene triangel: Chouilly, Cramant och Cuis. På den tiden hade champagnen inte all den prestige den har idag. Det var stugsittarnas tid med vänner och årstiderna präglades av arbete på vingården. Skörden var belöningen för ett hårt års arbete som ägnats åt att arbeta marken mellan de hårda vintrarna och de milda somrarna. 

Idag är han stolt över att bo på sina föräldrars och morföräldrars mark. Denna terroir är formad av hans förfäder som vinodlare och är porten till den prestigefyllda Côte des Blancs. Det är chardonnay som regerar i detta område. Naturen och människorna har format detta landskap, vars skönhet Sébastien återupptäcker varje morgon.

Odlingsmetoderna har utvecklats sedan han lämnade Lycée Viticole d’Avize. Som ordspråket säger ”den som vill gå långt tar hand om sin häst”: det är precis det han tillämpar på daglig basis när han jobbar i vingården med en hållbar vinodling i champagne (VDC) tillvägagångssätt. 

Det är ett tillvägagångssätt som bygger på tre axlar: biologisk mångfaldsfotavtryck, koldioxidavtryck och vattenfotavtryck. 

Som både oberoende vinodlare och skördare odlar han med autenticitet, tradition och passion för vinstocken och marken. Han definierar sig mer som en ”vinskapare” för att producera en unik champagne.

Sébastiens motto är:
”Jag gillar originella och naturliga saker, det är lite så jag föreställer mig odlingen av vinrankorna och produktionen av min champagne”

Läs mer på hans hemsida: Sébastien Daviaux